CINX zeezeilen 2012

Op vrijdag 11 mei stapten 5 CINX partners aan boord van zeiljacht Skadi van Peter Tilburgs voor een vierdaagse tocht naar Engeland en weer terug. Een stevige bries en een blik op de bemanning deed de schipper besluiten de tocht om te buigen naar Duinkerken en weer terug naar Vlissingen. Een prachtige tocht met uitzicht op de Vlaamse kust.

Peter, levenslang schipper en als business coach en programma manager verbonden aan CINX heeft ons een memorabele tocht bezorgd. Weinig wind en veel wind stelden geduld, evenwichtsorganen en reactievermogen op de proef. Mooi om te zien hoe ervaren matrozen elkaar blindelings weten te vinden op een vreemd schip, maar ook hoe snel je elkaar beter leert kennen en begrijpen.

Alhoewel de tocht niet als formele teambuilding was georganiseerd, werd er wel een team gevormd onder de bezielende leiding van de schipper. Diezelfde schipper die bij windkracht 6 heerlijke hamburgers bakt: "ik kan tot en met windkracht 8 lekker koken benedendeks, daar boven niet meer, want dan eet toch niemand meer".

In de veiligheid van het team zijn voor sommigen grenzen voor altijd verlegd. Voor iemand die graag controle heeft is het leerzaam om te ontdekken dat loslaten grensverleggend kan zijn. Je hebt nou eenmaal geen enkele invloed op windrichting, windsnelheid en golfslag. Daarmee creëer je de situatie dat de grensverleggend bezig kan zijn. Dit wekt verbinding in een team. Mag je je eigen grenzen laten zien of vind men in het team dat dit niet kan of mag. Dit team vond het allemaal prima. Fijn om jezelf te mogen zijn.

 Quotes

Martijn de Vrij; “Een aanrader voor elk team

Jan de Bruin: : Zeezeilen heeft er na deze tocht weer een dimensie bijgekregen. En je hebt niet veel nodig voor een goede lamsbout op het achterdek".

Cisca Jonker: Leerzaam, grensverleggend en verbindend.

Jacco Boon: Een super zeiltocht! De schipper die fantastische gerechten op tafel toverde, de team effort om de Noordzee te trotseren en de boeiende gesprekken zorgen ervoor dat het een onvergetelijke trip is geworden"